We kunnen niet zonder techniek! 

Heb je je altijd al afgevraagd hoe materiaal van staal of aluminium bewerkt kan worden, of hoe je iets tot een duizendste van een millimeter kunt bewerken en zelfs meten? Kom dan naar onze workshop.

Alles is Techniek Stand

Overal wifi, lekker warm douchen en stroom in je telefoon. Vakmensen zorgen ervoor dat het werkt. Zonder techniek staat de wereld stil. Wil jij hiermee kennismaken? Kom dan naar onze Alles is Techniek Stand. Ga aan de slag met spannende opdrachten. Kraak een kluis, puzzel met zonne-energie en soldeer pijpen met de vlammen van een […]

Leren lassen!

Leer (TIG) lassen onder begeleiding van lasser Theo! Ontdek de precisie en vaardigheid van dit vakmanschap binnen de metaalbewerking. Samen met Theo ga je aan de slag om een klein maar uitdagend werkstukje te creëren. Zo leer je de basisbeginselen van het lassen én heb je straks een tastbaar resultaat om trots op te zijn.

Maak een windgong!

Ontdek de veelzijdigheid van de metaalsector terwijl je je eigen unieke windgong maakt van verschillende metalen onderdelen! Ervaar de kracht van het materiaal en ontdek dat met de juiste gereedschappen en machines alles mogelijk is.

Schilderen, spuiten of behangen

Wil jij de wereld mooier maken met kleur en patronen? Stap dan eens in de wereld van de schilder. Kom virtueel verfspuiten, bekleed een wand met behang óf schilder zo strak mogelijk.

Infrastructuur is meesterschap

Kom kennis maken met de Infrastructuur. Bestuur een shovel, leg een straatje, bouw een brug en monteer een leiding! Samen houden we Nederland bereikbaar. Kom bij ons langs en ga aan de slag.

Maak van een koperen leiding een zaklampje

Maak je eigen zaklampje van een koperen leiding. Normaal stroomt hier water door, maar nu mag jij ermee aan de slag. Naast een koperen leiding, krijg je batterijen, een lampje, knelkoppeling en klein materiaal. Het lampje mag je na afloop mee naar huis nemen.

Peperbus

Iedereen kent hem wel, ‘de Zwolse Peperbus’. Hoe leuk is het dan dat je je eigen metalen peperbus kunt vouwen? Om het dan nog iets specialer te maken kun je hem personaliseren door middel van een metalen naamplaatje, met uiteraard jouw naam erop. Onder begeleiding kun je het zelf gemaakte naamplaatje aan de Peperbus vast […]

Ontdek de Magie van Decor!

Stap in de wereld van decorontwerp tijdens onze workshop. Leer het ambacht van decorbouw en ontdek hoe je met decor bezoekers meeneemt naar andere werelden, zoals een kasteel in een theaterstuk of een schatkamer in een escaperoom. Doe mee aan deze superleuke workshop! Zaag, timmer, schilder en bouw om een saaie plek om te toveren […]

Hout branden

Maak jouw eigen kunstwerk in hout. Hoe? Met een brander! Schets een figuurtje op het hout en breng met een brander jouw ontwerp tot leven door je figuur in te branden. Leuk, leerzaam én je hebt een tastbaar resultaat.