Voor vo-scholen

In 2024 kon je met je klas het Makersfestival Zwolle bezoeken tijdens de vo-2daagse op 14 en 15 maart. Dit was speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (pro t/m vwo) uit klas 1 en 2. Bijna 900 leerlingen maakten hier kennis met de breedte van Techniek door crossovers met cultuur en natuur. 

2025

Het is nog niet bekend wanneer we dit in 2025 organiseren. Ben je geïnteresseerd om te deel te nemen en wil je een update ontvangen als we meer weten over een vo-2daagse in 2025? Neem dan contact met ons op. Dan sturen we je een update. 

Leerlingen maken onderdelen toneel
Leerlingen timmeren en schroeven
Maken, doen en ervaren….

hoe leuk techniek en technologie is doe je op het Makersfestival! Tijdens de vo-2daagse stemmen we het aanbod volledig af op jongeren tussen 12 en 16 jaar. Hier nemen ze deel aan workshops waarin ze kunnen experimenteren, bevragen en onderzoeken en waarin jongeren ervaring opdoen in een technisch cultureel maakproces. Naar het conceptprogramma

Meesterschap

In 2024 werken we met een tof jaarthema: Meesterschap. Dit staat voor leren, oefenen en doorzetten maar ook voor vakmanschap en rentmeesterschap. Tijdens de 2daagse vertalen we dit als groei. Samen (zichtbaar) meesterschap maken. De opbrengsten van de vo-2daagse tonen we op de zaterdag van het Makersfestival. Leerlingen kunnen dan trots laten zien wat ze gemaakt hebben. 

Optreden Daniel met robot
Bouwen decor
Workshop Smeden
Het was een mooie dag
workshop straat maken
image00023
JASPERvanOVERBEEK0642422560