Voor vo-scholen

Vanaf dit jaar (2024) is het ook mogelijk om met je klas(en) het Makersfestival te bezoeken. Dat kan op 14 en 15 maart tijdens de vo-2daagse. Die organiseren wij vanuit het Makersfestival speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (pro t/m vwo) uit klas 1 en 2. Leerlingen maken hier kennis met de breedte van Techniek door crossovers met cultuur en natuur. 

Try-out

Net zoals de eerste editie van het Makersfestival Zwolle op zaterdag beginnen we ook deze vo-2daagse kleinschalig met een goed programma en organisatie. Dit heeft dan ook onze focus. Het aantal plekken voor deelname met leerlingen is hierdoor beperkt.

Deelnemen? Meld je dan snel aan via dit formulier

Maken, doen en ervaren….

Hoe leuk techniek en technologie is doe je op het Makersfestival! Tijdens de vo-2daagse stemmen we het aanbod volledig af op jongeren tussen 12 en 16 jaar. Hier nemen ze deel aan workshops waarin ze kunnen experimenteren, bevragen en onderzoeken en waarin jongeren ervaring opdoen in een technisch cultureel maakproces.

Meesterschap

In 2024 werken we met een tof jaarthema: Meesterschap. Dit staat voor leren, oefenen en doorzetten maar ook voor vakmanschap en rentmeesterschap. Tijdens de 2daagse vertalen we dit als groei. Samen (zichtbaar) meesterschap maken. De opbrengsten van de vo-2daagse tonen we op de zaterdag van het Makersfestival. Leerlingen kunnen dan trots laten zien wat ze gemaakt hebt.