Informatie & contact

Eten & Drinken

Op het Makersfestival staan verschillende kraampjes waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Hierover volgt later meer informatie.

Locatie

Het Makersfestival vindt plaats op het voormalige Philips terrein in Zwolle; een geweldige plek met karakteristieke industriële look. Na Philips was dit terrein van Vishay en werkten er honderden mensen aan condensatoren en folie. Nu is het o.a. de thuisbasis van allerlei technische bedrijven en startups. Een plek die decennialang techniek ‘ademde’ én dat nog steeds doet. 

Adres: 
Ceintuurbaan 15, Zwolle 

Tip: kom met de fiets of het ov 
Op het terrein is een beperkt aantal parkeerplekken aanwezig. Woon je op fietsafstand? Kom dan lekker met de fiets! 

Kom je met de fiets? 
Super! Zo houden we het qua verkeer wat rustiger rond het terrein én hebben de mensen die van ver komen meer kans op een parkeerplek. Bovendien kun je je fiets goed kwijt op het festivalterrein en ben je dus maar een paar stappen verwijderd van de ingang. Je fiets parkeren kan bij de ingang aan de noordkant; de kant van de Floresstraat. 

Kom je met het openbaar vervoer? 
Het voormalige Philips terrein is te bereiken met stadsbus Syntus richting Berkum nr. 3, Halte Casper Fagelstraat. Bij het verlaten van de bus loop je de Floresstraat in richting McDonald’s Zwolle Noord. Aan het eind van de straat (aan je linkerhand zit de ingang van de McDrive) loop je rechtdoor door de hekken. Vervolgens loop je rechts langs de hekken. Na 200m vind je aan je linkerhand de ingang van het festival. 

Kom je met de auto? 
Wanneer de fiets of het OV geen optie is, kun je uiteraard ook met de auto naar het Makersfestival Zwolle komen. Parkeren kan dan bij Covestro Coating Resins. Navigeer naar Boerendanserdijk 1 om bij deze parkeerplaats te komen. Je neemt op de Ceintuurbaan de afslag op de kruising Boerendanserdijk – Brederostraat, richting de molen (Brederostraat). Op deze kruising zie je om je heen het PEC stadion en Effe wassen. Ga na de afslag direct rechts, let op fietsverkeer. Daarna ga je direct links waarna je al snel het Covestro bord ziet en een vlag van het Makersfestival. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de ingang. Dit staat duidelijk aangegeven. 

Contact opnemen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het Makersfestival is op zaterdag 16 maart 2024, van 9.30 – 16.30uur (tijden onder voorbehoud). Je kunt je aanmelden voor een dagdeel: de ochtend (tussen 9.30 – 13.00 uur) of de middag (tussen 13.00 – 16.30 uur).

De toegang is gratis. Wel is het nodig om je vooraf aan te melden als bezoeker. Aanmelden kan vanaf januari. Wil je een mailtje ontvangen als de aanmelding open gaat? Laat dan via dit formulier je gegevens achter.

Nee, we werken niet met een wachtlijst. Wel vragen we je om je aan te melden via ons aanmeldformulier. Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk. Houd onze social media accounts en website in de gaten voor nieuws en updates over de volgende editie op 16 maart 2024. 

Het Makersfestival is op het voormalige Philips terrein, Ceintuurbaan 15, Zwolle. In de gebouwen van onder andere Zwinc, Techlab Zwolle, BREiNN en Breman Academy. 

Het voormalige Philips terrein ligt vlakbij de McDonald’s Zwolle Noord. Woon je in Zwolle of in de buurt van Zwolle? Kom dan op de fiets. Kom je met de auto of het openbaar vervoer? Kijk hierboven bij ‘locatie’ voor de routebeschrijving. 

Wil jij samen met ons kinderen techniek laten ontdekken? Ben jij vanuit je passie bezig met Techniek en/of technologie en kan jij met concrete voorbeelden jongeren inspireren? Bekijk dan de pagina voor bedrijven. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Het Makersfestival Zwolle is vooral bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd 8 – 18 jaar, maar ook oudere broers of zussen, ouders, verzorgers, opa’s en oma’s zijn uiteraard van harte welkom. Ontdek juist gezellig samen de veelzijdigheid van techniek in verschillende workshops. 

Jonger dan 8 jaar? De workshops zijn qua niveau, veiligheid en interesse over het algemeen afgestemd op kinderen en jongeren boven de 8 jaar. Een jonger broertje of zusje kan prima mee, maar we raden het af om met kinderen te komen die allemaal jonger zijn dan 8 jaar. 

Andere vraag?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier