Melting

Maak kennis met een gigantische bromtol die speelt met beweging, licht, geluid én jouw zintuigen! Door gezichtsbedrog lijkt het oppervlak van de bromtol te stromen en te smelten. Hoe deze animatie ontstaat? Het heeft alles te maken met het weglaten van informatie. Nieuwsgierig? Kom langs en ontdek het zelf.

Zwolle des Lumières

Kom naar onze workshop en laat je creativiteit de vrije loop! We werken aan een geweldig kunstwerk dat een iconisch beeld van Zwolle laat zien. Tijdens het festival kun jij jouw eigen ideeën toevoegen aan de projecties op dit kunstwerk. Ontdek hoe we samen duurzaamheid en creativiteit vieren, terwijl we een spannende toekomst bouwen!

Bouwen met een legomaster

Altijd al eens willen bouwen met een echte LEGO master, bekend van tv? Ga de uitdaging aan en bouw een indrukwekkende Duplo knikkerbaan van start tot finish, met een verrassende extra opdracht onderweg. Bovendien krijg je de kans om te kijken of je slimmer bent dan de LEGO Smart Game.

Maak je eigen ballon raket auto of hijstafel!!

Maak jij de snelste raketauto of de sterkste hijstafel? Ontdek de kracht van vloeistofdruk en de power van samengeperste lucht! Binnen 15 minuten maak jij je eigen coole werkstuk; de ballon raketauto of de hydraulische hijstafel. Beide mag natuurlijk ook!

Jouw introductie in AI

Zie en leer van alles over AI. Kom naar onze workshop waarin je een gedicht, een verhaal of een lied leert maken met behulp van generatieve AI. Je maakt kennis met tools als Verse by Verse. Deze workshop start ieder uur tussen 10.00u en 15.00u.Naast onze workshop kun je altijd langskomen bij onze demo. Hierin […]

Bedenk je eigen LEGO eend

Koop je iets van LEGO, dan krijg je een doos, losse blokjes en een handleiding. Maar nu ga je zelf een LEGO item maken! Een eend om precies te zijn. Ontwerp je eigen LEGO eend, maak een werkinstructie en test of alles klopt door iemand anders jouw ontwerp te laten bouwen. Makkie, toch? Of misschien […]

Robot Brain Game

Stap in het brein van een robot! Leer hoe een robot kijkt, voelt, ruikt en denkt! Bij ons krijg je niet alleen een kijkje in de technologie achter robots, maar ervaar je het ook zelf. Laat je verrassen door de wereld van robotica!

Codey Rocky

We dromen al lang van compleet zelfrijdende auto’s en met de opkomst van elektrische voertuigen gaat het al hard die kant op. Met Codey Rocky kun je dit concept op kleine schaal programmeren. Laat Codey Rocky soepel en zonder botsingen navigeren met behulp van de Scratch programmeertaal. Ontdek het zelf!