We kunnen niet zonder techniek! 

Heb je je altijd al afgevraagd hoe materiaal van staal of aluminium bewerkt kan worden, of hoe je iets tot een duizendste van een millimeter kunt bewerken en zelfs meten? Kom dan naar onze workshop.

Alles is Techniek Stand

Overal wifi, lekker warm douchen en stroom in je telefoon. Vakmensen zorgen ervoor dat het werkt. Zonder techniek staat de wereld stil. Wil jij hiermee kennismaken? Kom dan naar onze Alles is Techniek Stand. Ga aan de slag met spannende opdrachten. Kraak een kluis, puzzel met zonne-energie en soldeer pijpen met de vlammen van een […]

Melting

Maak kennis met een gigantische bromtol die speelt met beweging, licht, geluid én jouw zintuigen! Door gezichtsbedrog lijkt het oppervlak van de bromtol te stromen en te smelten. Hoe deze animatie ontstaat? Het heeft alles te maken met het weglaten van informatie. Nieuwsgierig? Kom langs en ontdek het zelf.

Help Bruno de Ijsbeer

Onze levensechte ijsbeer heet je welkom in ons authentiek ketelhuis met allerlei technische installaties. Waarom een ijsbeer? Ontdek het bij de grote 3D-watertafel met een reliëfkaart van Nederland. Deze laat zien wat er gebeurt met je woonplaats én Nederland als het gebied van de ijsbeer smelt. Weet jij hoe we dit kunnen voorkomen?

Leren lassen!

Leer (TIG) lassen onder begeleiding van lasser Theo! Ontdek de precisie en vaardigheid van dit vakmanschap binnen de metaalbewerking. Samen met Theo ga je aan de slag om een klein maar uitdagend werkstukje te creëren. Zo leer je de basisbeginselen van het lassen én heb je straks een tastbaar resultaat om trots op te zijn.

Zwolle des Lumières

Kom naar onze workshop en laat je creativiteit de vrije loop! We werken aan een geweldig kunstwerk dat een iconisch beeld van Zwolle laat zien. Tijdens het festival kun jij jouw eigen ideeën toevoegen aan de projecties op dit kunstwerk. Ontdek hoe we samen duurzaamheid en creativiteit vieren, terwijl we een spannende toekomst bouwen!

Bouwen met een legomaster

Altijd al eens willen bouwen met een echte LEGO master, bekend van tv? Ga de uitdaging aan en bouw een indrukwekkende Duplo knikkerbaan van start tot finish, met een verrassende extra opdracht onderweg. Bovendien krijg je de kans om te kijken of je slimmer bent dan de LEGO Smart Game.

Escaperoom ‘Het atelier van Da Vinci’

Red één van de laatste uitvindingen van Leonardo da Vinci! Het atelier van Da Vinci is omgetoverd tot een spannende escaperoom waarin je de code moet kraken voor eeuwig duurzame energie. Ontrafel de best bewaarde geheimen van het atelier met technische puzzels. Laat je hersens flink kraken!

Onze buurt is weer van ons!

Vind jij dat er teveel auto’s door jouw wijk rijden? Mis je een goede plek om na schooltijd te chillen met vrienden? Zijn er mogelijkheden om buiten te sporten? Maak kennis met urban innovation. Als je mooie ideeën hebt voor de leefbaarheid van wijken, dan ben je bij deze workshop aan het juiste adres. Ontdek […]