Gijs: ‘Kiezen?! Ik vond alles leuk!’

Na de ervaringsverhalen van Hester en Jonas spraken we tot slot ook nog met Gijs (12) uit Zwolle. Hij was er vorig jaar bij met zijn vader en heeft de ochtend goed benut door zoveel mogelijk workshops te volgen en presentaties bij te wonen.

Nederland onder water

Als we Gijs vragen om wat te vertellen over het Makersfestival Zwolle 2022, kan hij er kort over zijn: ‘Het was heel leuk. Ik denk dat ik dit jaar ook weer ga.’ 

Gijs schoof aan bij verschillende workshops, maar vond niet dat er eentje uitsprong. ‘Kiezen? Ik vond alles leuk! Het programmeren weet ik nog goed, maar eigenlijk was echt alles interessant. Ook de presentaties.’ Zo heeft Gijs onder andere meer gehoord over wat er kan gebeuren als Nederland de strijd tegen het water verliest en (half) onderloopt. Want ook dát is het Makersfestival Zwolle. Je kunt zelf aan de slag, maar ook lekker rondlopen, kijken bij de robots óf je laten bijpraten over interessante onderwerpen.

Zoveel te doen!

Gijs bestuurt een droneEr waren wel dingen waar hij niet meer aan toekwam, maar wat hij wílde doen is gelukt. ‘We waren in de ochtend, toen was het best rustig dus genoeg tijd om veel te doen. Maar er zijn zeker ook dingen geweest die ik niet heb gedaan. Je kunt gewoon niet alles doen.’ Daarom een tip vanuit ons: het wordt met meer dan 20 workshops inderdaad lastig om overal aan mee te doen. Kijk vooraf alvast op de site óf in het programmaboekje bij binnenkomst welke verschillende workshops er aangeboden worden. We stellen een zo breed mogelijk aanbod samen. Of je nou meer een ontdekker, uitvinder of maker bent, er zijn altijd workshops of presentaties die aansluiten bij jouw interesses.

Bouwen

Echt iets gemist heeft Gijs ook niet. Wel zou hij de volgende keer weer willen programmeren én nog meer willen bouwen. Dat kon met de marshmallows en spaghetti wel (het doel was om een zo´n hoog mogelijke toren te bouwen met enkel deze twee ´ingrediënten´), maar ‘dat kun je ook wel thuis doen.’ Oké. Namens Gijs dus een oproep aan onze deelnemende bedrijven om op dit gebied nog met iets super tofs te komen ?.

Snel aanmelden, want vol = vol

Gijs met Bruno de IJsbeerDe toekomstplannen zijn nog onduidelijk, maar Gijs ziet zichzelf wel iets doen in deze hoek. ‘Ik wil graag iets doen met techniek, of iets wetenschappelijks.’ Wie weet brengt de komende editie voor Gijs nog iets verrassends op dit gebied! ‘Dan moet ik me nog wel aanmelden, moet dat nu ook weer eigenlijk?’

Ja. Om ervoor te kunnen zorgen dat het niet té druk wordt, is het inderdaad nodig om je vooraf even te registreren als bezoeker. En het is een goed idee om daar niet te lang mee te wachten, want er zijn al een hoop aanmeldingen binnen. Vol = vol. Zo is er voldoende gelegenheid om mee te doen aan verschillende workshops, want daar draait het echt om; zelf aan de slag gaan en dingen maken, uitvinden of ontdekken. En dat wil je soms ook in alle rust even kunnen doen.