5 x hierom is het Makersfestival één van de leukste indoor activiteiten in Zwolle!

Op zoek naar activiteiten in Zwolle? Gelukkig wordt er in de stad een hoop leuks georganiseerd gedurende het jaar, voor jong én oud. Wijzelf vinden natuurlijk dat je ook beslist het Makersfestival Zwolle moet bezoeken. Want techniek is zoveel meer dan de associatie die nu in je hoofd opkomt. Techniek is overal! Kom het ontdekken. We geven je vijf goede redenen.

1. Een activiteit in Zwolle voor het hele gezin

Of je nu op de basisschool zit, naar het voorgezet onderwijs gaat of al student bent… Dankzij de veelzijdigheid van alle workshops zul je je sowieso vermaken! En jij niet alleen, ook je broer(tje), zus(je), ouders en zelfs opa of oma gaan zich niet vervelen. Het Makersfestival is echt voor iedereen een belevenis. De meeste workshops zijn geschikt voor 8 jaar en ouder, maar ook zonder het ‘maken’ zul je een hoop nieuwe dingen ontdekken en leren.

2. Déze activiteit kan helpen bij je studiekeuze

Twijfel je nog of een baan in de techniek iets voor jou is? Ook dan is het Makersfestival een activiteit in Zwolle om niet te missen. Hier komen alle kanten van techniek samen. Of je nu een echte maker, uitvinder of ontdekker bent. Of je nu graag met gereedschap in de weer bent en het vakmanschap wilt ontdekken óf liever de digitale wereld induikt. En of je nu aan de slag wilt met technologie in de zorg of mee wilt denken over de duurzame oplossingen voor morgen. Kom kijken en laat je verrassen door de veelzijdigheid van techniek!

3. Meer dan 30 verschillende workshops

En die veelzijdigheid, die ontdek je zelf in verschillende workshops. Er zijn er meer dan 30! Allemaal onder (bege)leiding van verschillende vakexperts uit de regio. Waarschijnlijk kun je ze niet allemaal volgen, dus check vooraf in het programmaboekje welke activiteiten je het meest aanspreken. Apart aanmelden voor de workshops is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven.

4. Gratis activiteit in Zwolle

Je leest het goed, het Makersfestival is een gratis activiteit in Zwolle! Dat doen we omdat we het als organisatie, samen met onze partners en de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen, belangrijk vinden dat iedereen op een leuke en laagdrempelige manier kennis kan maken met techniek. Wel geldt vol = vol. Wanneer je je (vanaf half januari) aanmeldt als bezoeker, ontvang je een toegangsticket. Wil je erbij zijn? Wacht dan niet te lang met aanmelden.

5. Indoor activiteit: de meeste workshops zijn binnen

Regen of harde wind? Geen probleem. Dat gooit geen roet in het eten. Op een uitzondering na, zijn alle workshops namelijk binnen in de geweldige gebouwen van het oude Philipsterrein! Een plek die techniek ademt. Hou wel een jas aan, want je loopt ongetwijfeld van het ene gebouw naar het andere.

Kortom, het Makersfestival is gewoon echt een van de leukste activiteiten in Zwolle. Hebben we je overtuigd? Meld je dan snel aan. Tot 16 maart!?