Inhoudelijke lijnen

Dit jaar is het jaarthema Meesterschap. Daarnaast werken we met de inhoudelijke lijnen Vakmanschap, Uitvinden en Duurzaamheid. 

Meesterschap

Meesterschap staat voor leren, oefenen, doorzetten maar ook voor vakmanschap en rentmeesterschap.
Meesterschap is hét thema waarbinnen gewerkt wordt aan de brede beeldvorming van techniek. Dit doen we door crossovers met cultuur en natuur. 

Hoe gaaf is het, als de bezoekers meesterschap gaan ervaren tijdens het festival? (Mede-)ontwikkel met dit thema in je achterhoofd een meesterlijke activiteit. Mail ons als je hulp nodig hebt bij het uitdenken van de workshop.

Thema's

Duurzaamheid, vakmanschap, uitvinden. Waar valt jouw activiteit onder?  Hieronder hebben we de uitgangspunten van de lijnen uitgeschreven. Neem dit mee als basis bij de ontwikkeling van je activiteit.   

Icoon duurzaamheid

Duurzaamheid

Workshop waarbij de bezoeker door te doen oude materialen een nieuw leven in blaast en zo bijdraagt aan de circulaire economie. Iedereen kan een stap zetten richting een duurzame wereld 

Doel 
Bewustzijn creëren bij de bezoeker van, voor en over hergebruik en/of circulariteit en de circulaire economie door zelf aan de slag te gaan met reparaties of hergebruik. 

Materialen 
Oude materialen, reststromen. Bezoekers mogen deze zelf meenemen of ze worden vooraf verzameld. 

Icoon vakmanschap

Vakmanschap

Workshop met het leermeester gezel principe als uitgangspunt. De leermeester leert de bezoekers de juiste kennis en techniek om de workshop te kunnen voltooien. Omdat goede praktijkkennis bij technische vakmensen ongelofelijk belangrijk is! 

Doel
Een handeling, techniek of gereedschap leren hanteren onder toeziend oog van een duidelijk herkenbare leermeester. Denk aan: het plakken van fietsbanden, het maken van kleding of het aansluiten van een lamp. 

Materialen 
Zo lokaal mogelijk geproduceerd of geleend/ingezameld bij één van onze partners. 

Icoon uitvinden

Uitvinden

Maken waarvan je niet dacht dat je het kon, creëren, ontwerpen of proefjes doen. Oplossingen voor de problemen van morgen 

Doel 
De lol van het maken en de techniek overbrengen. Ontwerpen, maken, proberen, bijstellen. Proefjes doen of bèta technische challenges. Denk aan: smart mobility of smart technology.  

Materialen 
Zo lokaal mogelijk geproduceerd of geleend/ingezameld bij één van onze partners