FAQ’s

Wanneer is het Makersfestival Zwolle?
Het Makersfestival is op zaterdag 18 maart 2023 van 9.30 tot 16.30 uur.

Wat is de entree?
Goed nieuws! De toegang is gratis. Wel is het nodig je aan te melden via deze link.


Waar is het Makersfestival Zwolle?

Het Makersfestival is op het voormalige Philips terrein, Ceintuurbaan 15, Zwolle. In de gebouwen van onder andere Zwinc, Techlab Zwolle, BreiNN en Breman Academy.


Wat is de route naar het Makersfestival Zwolle?

Het voormalige Philips terrein ligt vlakbij de McDonald’s Zwolle Noord. Woon je in Zwolle of in de buurt van Zwolle? Kom dan op de fiets. Kom je met de auto? Kijk hier voor een routebeschrijving.


Waar kan ik iets te eten of drinken kopen?

 Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Hierover volgt later meer informatie. Hou deze site of onze socials in de gaten.’


Wat zijn de mogelijkheden om als deelnemer mee te doen?

Wil jij samen met ons kinderen techniek laten ontdekken? Ben jij vanuit je passie bezig met technologie en kan jij met concrete voorbeelden jongeren inspireren? Bedrijven en makers konden zich opgeven tot half december. Inmiddels hebben we het programma rond. Volgend jaar meedoen of toch nog een dringende vraag? Neem dan contact op via makersfestivalzwolle@windesheim.nl.


Kan ik een paar mensen meer of minder meenemen?

Dat kan. We snappen dat iemand niet kan of dat je denkt dat het festival ook leuk is voor een vriendje of vriendinnetje die je niet had aangemeld. Wij zijn hier flexibel in en ontvangen jullie graag!


Is het Makersfestival Zwolle geschikt voor alle leeftijden?
Het Makersfestival Zwolle is vooral bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd 8 – 18 jaar, maar ook oudere broers of zussen, ouders, verzorgers, opa’s en oma’s zijn uiteraard van harte welkom. Ontdek juist gezellig samen de veelzijdigheid van techniek in verschillende workshops.

Jonger dan 8 jaar? Sommige kinderen zullen mee kunnen doen aan een aantal workshops, maar de workshops zijn qua niveau, veiligheid en interesse over het algemeen afgestemd op kinderen en jongeren boven de 8 jaar. Een jonger broertje of zusje kan prima mee, maar we raden het af om met kinderen te komen die allemaal jonger zijn dan 8 jaar.


Andere vraag?
Neem dan contact met ons op via makersfestivalzwolle@windesheim.nl. Vanaf 17/3 lezen wij de mailbox niet meer vanwege de opbouw van het festival.