Activiteit aanbieden

Maak kinderen enthousiast voor techniek!

Wil jij samen met ons kinderen techniek laten ontdekken? Ben jij vanuit je passie bezig met technologie en kan jij met concrete voorbeelden jongeren inspireren?

Wil jij hiervoor een doe-activiteit aanbieden tijdens het Makersfestival in Zwolle? Dan komen wij graag met jou in contact. Hoe? Stuur een e-mail naar makersfestivalzwolle@windesheim.nl met een korte omschrijving van je activiteit.

Makersfestival Zwolle: voor en door de regio

Hogeschool Windesheim organiseert het Makersfestival Zwolle samen met Sterk Techniek Onderwijs. Jong en oud is welkom, maar we willen met name jongeren tussen 8 – 18 jaar inspireren en enthousiasmeren voor technologie. Op het festival is plek voor allerlei technische doe- en maakactiviteiten, aangeboden door met name makers en bedrijven uit de regionale maakindustrie. Samen laten we zo de veelzijdigheid en het belang van techniek zien, nu en in de toekomst.

Dit jaar werken we met drie workshopthema’s:
– Duurzaamheid/circulair
– Vakmanschap
– Uitvinden

Jouw bijdrage is essentieel

Wij zoeken creatieve makers en technische bedrijven die aan het festival willen meedoen. Dus heb je een passie voor techniek en een bijzondere doe-activiteit in de aanbieding? Van designers tot hackers, kunstenaars tot software ontwikkelaars, futuristen en recyclers. Iedereen die bezig is met creatieve of technologische innovatie (van beginner tot professional) is welkom om zich aan te melden als deelnemer. Wij vinden het belangrijk dat een activiteit een doe-component bevat zodat bezoekers niet alleen geïnspireerd worden maar, vooral kunnen ervaren.

Wat krijg jij ervoor terug

Je deelt met jongeren en kinderen je passie. Met jouw energie draag je bij aan positieve beeldvorming voor techniek en de maakindustrie. Hoe mooi zou het zijn dat jongeren door jouw verhaal en activiteit enthousiast en geïnspireerd raken waardoor ze zich verder verdiepen in technologie en dit meenemen in hun toekomstbeeld? Je creëert ook extra naamsbekendheid voor je bedrijf en een positieve herinnering. Wellicht lopen op het festival potentiële werknemers rond of klanten.

Locatie en programma

Voormalig Philips terrein, Ceintuurbaan 15 in Zwolle
Datum: zaterdag 18 maart 2023

Eten en drinken

Je wordt gedurende de dag voorzien van eten en drinken.